авансов кредит

Как можем да получим авансови средства преди да сме продали имота си без да се налага да намаляваме цената му?

На пазара има кредит, пердназначен за случаите, при които имате имот, който продавате, но искате да използвате част от парите, които ще получите при продажбата предварително.

Как работи? Какви са плюсовете на този тип кредит? Какви са минусите на кредита? Как да се ориентираме дали сме избрали правилната кредитна компания?

Този кредит е подходящ тогава, когато имате имот, който продавате, но част от парите са ви нужни по-бързо, а вие не искате да продавате на занижена цена. Тук ще разгледаме основните неща, които трябва да знаем за този финансов инструмент:

Как работи?

  • Финансовите институции, които предлагат този тип кредити обикновено  са небанкови. Имотът, който продавате се ипотекира в полза на финансовата институция за сумата, от която се нуждаете, а когато се намери клиент на търсената от Вас цена, част от плащането отива за погасяване на заема, който сте получили.

Какви са плюсовете на този тип кредит?

  • Имате възможност да ползвате средства без значение от осигурителния ви доход, не се налага да имате съдлъжник/ поръчител или обследване на кредитната ви история /ЦКР/
  • Можете да използвате средства, които са Ви нужни веднага без да се налага да намалявате търсената от вас цена
  • Има възможност кредита да бъде сруктуриран така, че през периода от получаването до погасяването да не се дължат месечни вноски
  • Получавате необходимите Ви средства в значително по-кратък срок /до дни/

Какви са минусите на кредита?

  • Този вид кредитен продукт е с висока лихва, тъй като не се взема предвид влошена кредитна история в ЦКР, осигурителен доход, както и не се изискват поръчители
  • В случай, че продажбата на имота Ви се забави ще се наложи да обслужвате доста скъп кредит
  • Имате допълнителни разходи за сделка под формата на нотариални такси и такива в полза на кредитиращата Ви институция

Как да се ориентираме дали сме избрали правилната кредитна компания?

Ако сте решили да ползвате авансов кредит при продажба на имота си, може да се обърнете към нас за да ви помогнем с документите и подготовката за сделка.

Можете да се свържете с нас на посочените контактни данни: тел. +359 887 833336 или ни пишете на e-mail: office@forteconsult.net

*“Фортеконсулт“ не предлага услуги по смисъла на чл.1, ал.2 от ЗКНИП, или други изискващи вписване в регистър по чл.51 на БНБ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *