идентификатор на недвижим имот

Случва се, когато решим да се разпореждаме /напр. продажба, делба, ипотека  и др./ с наш имот, който е наследствен или притежаваме от дълго време, нотариуса /или адвоката/ да ни уведоми, че  нямаме нужните документи, за да извършим разпореждане със собственият си имот. Една от честите причини  за това е липсата на идентификатор на недвижимият имот.

Какво е идентификатор на недвижим имот?

Идентификаторът на недвижим имот е като ЕГН, който се дава на всеки имот, който е обект на кадастъра. Това  е уникален номер, който съдържа информация за територията, в която попада имота, точното местоположение, номера по кадастрален район, номер на поземлен имот, в който попада сградата, а ако това е и самостоятелен обект /например апартамент/ и номерът на самостоятелният обект в тази сграда.

След започването на изготвяне на кадастрална карта и кадастрално заснемане на територията на цялата страна голяма част от имотите не са коректно отразени в регистъра или нямат създаден идентификатор.

Можете да се обърнете към нас за създаване или коригиране на идентификатор на имот и оформяне на комплект документи за Вашия недвижим имот.

За повече информация, както и безплатна консултация, моля обърнете се към Forteconsult.

One Reply to “ИДЕНТИФИКАТОР НА НЕДВИЖИМ ИМОТ И ВСИЧКИ ИМОТИ ЛИ ИМАТ ТАКЪВ?”

  1. Здравейте,от къде се издава УПИ-индификатор на имот,необходим за рецистрация на кладенец намиращ се в с.Воднянци общ.Димово обл.Видин?Какви документи е необходимо да се представят за тази цел?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *