рефинансиране

СЕГА ЛИ Е МОМЕНТЪТ ЗА РЕФИНАНСИРАНЕ И ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ НА КРЕДИТИТЕ НИ?

Да определим точния момент за рефинансиране на кредита е въпрос, чийто отговор доста от хората не знаят. В често от случаите, когато се замислим за рефинансиране, това е в следствие на тежестта от обслужването на кредита и плащането на месечните вноски.  Най-подходящият момент за преструктуриране на заемите е моментът, в който не се чустваме притиснати от ежемесечните вноски и обслужваме редовно и в срок задълженията си. При този вариант може да се използват  максимално възможностите на пазара, като се сравнят максимален брой оферти от различни финансови институции и се възползваме от най-добрата оферта за нас.

Рефинансиране на задълженията може да бъде направено и за проблемни кредити. По възможност не изчаквайте този момент и действайте предварително. Ако имате задължения, които са проблемни или са на път да станат такива, все още не е късно да ги рефинансирате.  Ако сте в тази ситуация, то вие нямате много време и голяма възможност за избор. Често, когато рефинансирате проблемни кредитити, може да допуснете грешка и да изберете привидно по-лесния и евтиния вариант, което в последствие може да се окаже точно обратното и да се окажете в ситуация, която е по-тежка от тази, в която сте били.

Рефинансирането на текущите задължения, особено в случай че са вече проблемни или просрочени, е въпрос на избор от опции, които се отразяват на нашето финансово състояние дългосрочно, и е добре всички варианти да бъдат внимателно обмислени. Ако имате нужда от помощ или съвет относно рефинансиране на вашите задължения, може да се обърнете към нас като направите запитване, чрез имейл или като се обадите по телефона на Forteconsult.

One Reply to “КОГА Е ПОДХОДЯЩО ДА РЕФИНАНСИРАМЕ КРЕДИТИТЕ СИ?”

  1. Здравейте, на дъното съм имам 12 кредита от небанкови институции и два в банки. Работя на постоянен трудов договор и получавам над 2000лв заплата, но никоя банка не ми разрешава кредит поради лошото ми цкр.Идеята ми е да рефинансирам кредити си и да стабилизирам финансовото си положение…но Уви! Моля за съвет,благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *