Доста хора изпадат в ситуация, в която в следствие на необслужвани задължения жилището им е обявено на публична продан. Ако попаднем в подобна ситуация все още има варианти, чрез които да запазим имота си преди да бъде продаден на търг.

Най- бързият и евтин вариант да спасите имот, който е обявен на търг, чрез ЧСИ е да направите споразумение със съдебния изпълнител, като в повечето случаи за да бъде спрян търга е нужно да се внесе 20% от дължимата сума по сметка на съдебният изпълнител, а след това остатъка от дълга да се погасява, чрез месечни вноски /напр. от по 10% от остатъка/. Тук е важно да се отбележи, че веднъж направено подобно споразумение то трябва да бъде спазвано и редовно да бъдат правени плащания. В противен случай, при нередовно плащане от страна на длъжника образуваното изпълнителното дело се възобновява и сроковете за изпълнение на проданта започват да вървят.

В случаите, когато нямате възможност да направите споразумение и да внесете каквато и да е сума за погасяване на задълженията ви, а не искате да губите имота си ние от „Фортеконсулт“ можем да предложим вариант – кредит на наш търговски партньор разработен специално за описаният случай с цел да не бъде загубен имота ви. Ние имаме значителен опит в сферата и сме подбрали нашите търговски партньори, така че на клиентите ни да се предоставят възможно най-добрите условия съобразени със ситуации които изискват бързи и гъвкави решения.

Ако желаете да научите повече относно условия и начин на работа можете да се свържете с нас по телефон или да ни опишете Вашият казус като ни изпратите имейл на office@forteconsult.net или да се свържете с нас на телефон 0887 833336

*“Фортеконсулт“ не предлага услуги свързани с кредитно посредничество, или други изискващи вписване в регистър по чл.51 на БНБ и не е регистриран кредитен посредник по смисъла на закона /чл.1, ал.2 от ЗКНИП/ и наредбата на БНБ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *